Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Gurmeematk Kirde-Tais

23.02.25 03.03.25

Tai kööki teab meist igaüks ning peab seda vaat et parimaks maailmas. Kirde-Tai näol on tegemist aga legendaarsete Tai toitude sünnikohaga; koht, kus on alguse saanud parimad hõrgutised nagu papaia salat e Pla ra som tam või siis Gai yang ehk marineeritud ning grillitud kanavardad ja paljud teised imemaitsvad road. Me matkame Kirde-Tais ägeda matkajuhi ning toidunautlejaga – Jens, Paradiisisaarelt

Kirde-Tai, foto: Jens Rajaste

Mõni kuu tagasi Jensiga Montenegro väikelinnas kohtudes viskasin õhku mõtte, mida olin juba pikka aega oma peas mõlgutanud – mis oleks, kui läheks Taisse parimat kööki nautima, uudistama ja ise seda valmistama, kohe päris autentsetesse paikadesse, kohalike elanike kodudesse, kokakooli…. Jens, kes on Tais elanud ja eestlasi enda korraldatud matkadega hullutanud aastaid, võttis mõtte kuulda ja hakkas eeltööd tegema. Tänaseks on plaan valmis, mida tutvustame esimesena vaid sulle!

Autentne Kirde-Tai

See turistide poolt veel suuresti avastamata piirkond on oma ainulaadse looduspildi ja tõeliselt eheda ja autentse olemusega maanurgake, kuhu jõuavad vaid teadlikumad huvilised.

Alustame ja lõpetame oma gurmeerännaku Bankokis, kus veedame ka esimesed 2 ööd. Sealne värvikas elu toob meid koheselt Tai lainele.
Bangkoki teise päeva hommikul ootab meid linna läbiva Chao Phraya jõesadamas paat, et sõidutada meid mööda klonge (tänavate asemel on veekanalid) ühe kohaliku koka väärikasse tiigipuust elamisse, kus lähemalt tutvume Tai kokakunstimaailmaga. Me jääme sinna Bangkoki “oaasi” ka öömajale…
Järgmised päevad mööduvad rännates! Pisut üle tunnise siselennuga lendame esmalt “kuninglikku Lootoselinna” Ubon Ratchathanisse, et sealt siis võimsa Mekongi jõeäärtpidi seigelda ja uudistada kuni Udon Thanisse välja (sealt meil ka tagasilend).
Ringi liikumiseks kasutame maastureid või minibussi, rännaku ajal majutume kohalikes hotellides.

Tegevused ja vaatamisväärsused

Khong Chiam: kahevärviline jõgi – koht, kus ühinevad jõed Mekong ja Mun, helendav tempel Sirindhorn Wararam ja loodusmatk Mekongi jõe ürgorus Pha Taemi rahvuspargis jm.
Pho Sai: Paadiretk, mis päädib sürreaalse matkaga Mekongi jõepõhjas jm.
Sakhon Nkhon: Taimaa veiseliha meka – marmorkvaliteedi poolest samaväärne Jaapani Kobe ja Wagyu lihaga, nii nad räägivad…
Udon Thani: Pardilinn, kus näeme nii kollast, kui punast parti. Suu saame ka pardiseks… rännaku lõpetame ühe Fine-dining õhtusöögiga Samuay & Son restoranis. Tunnustatud kokk, kes loob tradistioonilistest Taimaa roogadest ulmelisi versioone, jm.

Hind:

Kirde-Tai rännaku maksumus koos teejuhi, transfeeride, kohalike giidide, rahvusparkide tasude, söökide ning majutusega on €1450/in.
*See hind ei sisalda Taimaale lendamiseks lennupileteid (otsemaid lende pakuvad Finnair ja Turkish Airlines. Bangkokis saabumisel ja lahkumisel hotelli lennujaama transfeere, ca €15/ots, kahte siselendu (sõltuvalt ostuajast €60-150/in.), reisitõrke- ja meditsiiniabikindlustust, mitteprogrammiliste ettevõtmiste tasusid ega isiklikku tarbimist nagu suveniirid, karastus- ja alkohoolsed joogid. 
Lennupilet ca 900€
Soovitav lend:
23.2.25 Tallinn-Bankok 17:40-13:15, ümberistumine Helsingis
03.03.25 Bankok-Tallinn 15:00-00:25, ümberistumine Helsingis
Kui tekib mõte Taimaal omal käel pikemalt olla, võta tagasilend kusagile kaugemale…
Gurmeematka grupi suurus on 10 inimest, 6 kohta alles…

Sinu reisikaaslased,
Daire ja Jens

Registreeru siin:

Fotod: Jens Rajaste, rohkem infot reisi kohta leiad siit.