Hotellist
Butiikhotell Haapsalu südames
OLD HAPSAL HOTEL
Unikaalne hotellielamus aastast 2021
Meie lugu
Sind ootab soe vastuvõtt, rikkalik hommikusöök ning võimalus nautida privaatseid õhtusööke ja elamuslikke sündmusi.
Meie inimesed - Daire ja Veiko
Inspiratsioon maailmast
Igal aastal käime erinevates riikides inspiratsiooni kogumas. Meie köögis ja sündmustel on oma jälje jätnud Kreeka, Itaalia, Hispaania, India, Jaapani, Mehhiko, Aafrika, Tai, Prantsusmaa jpt riikide toidukultuurid.
Nendest kogemustest on kasvanud välja meie õhtusöögisari „Reisi reisimata!“ – maitserännak, kus külaline saab kogeda maailma kööke ja lugusid, ilma et peaks Haapsalust lahkuma.
See on elamusmajutus Haapsalus, mis viib rändama läbi toidu, inimeste ja hetkede.
Majutus Old Hapsal Hotelis
Meie butiikhotellis Haapsalus on kümme hubast ja omanäolist tuba, igaüks inspireeritud mõnest paigast, mis on meile hinge pugenud. Meie jaoks on oluline ehe ja personaalne lähenemine – toidulaual on kohalike talunike toodangust valminud road, köögis naturaalsed maitsed ning igas detailis personaalne puudutus.
Old Hapsal Hotel ei ole lihtsalt ööbimiskoht. See on paik, kus argimured jäävad ukse taha ja kus saad võtta aega iseendale – olgu see meeskonna strateegiapäev Haapsalus või kauaoodatud puhkus.
Meie kestlikkuse lubadus
Jätkusuutlikkus on meie igapäevase tegutsemise keskmes. Usume, et iga väike samm loeb – nii töötajate, külaliste kui ka meie endi tehtud otsused aitavad hoida seda kaunist paika, mida koduks kutsume.
Meie butiikhotell Haapsalus tegutseb põhimõttel, et mugavus ja hoolivus saavad käia käsikäes. Kasutame energiasäästlikke lahendusi ja eelistame kohalikke, looduslikke ressursse, et vähendada oma jalajälge ja pakkuda külalistele tõeliselt keskkonnasõbralikku hotellikogemust Haapsalus.
Meie hotelli katusel on päikesepaneelid, mille toodetud energiat kasutame kütmiseks. Hotelli parklas on elektriautode laadija ning vee säästmiseks oleme kasutusele võtnud teadlikud lahendused – ka külalisi kutsume üles tarbima vett mõistlikult.
Aed on kujundatud nii, et mesilastel oleks kogu suve jooksul õisi, millelt nektarit koguda – ikka elu ja ilu koos.
Old Hapsal Hotel on koht, kus sünnivad head valikud. Sinu otsus meie juures peatuda teeb maailmale väikese pai.
Ehedad maitseelamused
Old Hapsal Hotelis usume, et hea toit on palju enamat kui kõhutäis – see on austus looduse, kohaliku kogukonna ja külalise vastu. Meie põhimõtted lähtuvad nii meie endi eluviisist kui ka rahvusvahelisest Green Key hotell keskkonnamärgist.
Koostöö kohalike tootjatega
Teeme igapäevaselt koostööd Lääne- ja Saaremaa talunike ning väiketootjatega, kellelt saame värske ja kvaliteetse tooraine oma toitlustuse jaoks. Kohalik päritolu on meie jaoks oluline väärtus, sest see tagab stabiilse kvaliteedi ja ausa maitse. Jagame oma külalistega meeleldi infot menüüs kasutatud kohalike tootjate toodete kohta. See annab külalisele hea ülevaate sellest, millist toorainet kasutame ja kust see pärineb ja mis sellest valmistatud on. Old Hapsal Hotelis on toorainevalik läbimõeldud ja toetub partneritele, kes teevad oma tööd usaldusväärselt ja südamega. See võimaldab meil pakkuda menüüd, mis on kvaliteetne, järjepidev ja kohaliku piirkonnaga seotud.
Vähem raiskamist
Old Hapsal Hotel on Green Key sertifikaadiga majutus- ja sündmuspaik, kus jätkusuutlikkus on loomulik osa igapäevatööst – energiakasutusest kuni vastutustundliku toitlustuse ja jäätmete vähendamiseni. Koostame menüüd nii, et maitsed on tasakaalus ja kogused läbimõeldud, vähendades toidu ülejääke ning tagades, et külalised saavad võtta täpselt nii palju, kui nad päriselt soovivad. Jälgime toidujäätmeid süsteemselt: kaalume biojäätmeid, võrdleme tulemusi varasemate perioodidega ja teeme vajadusel muudatusi nii menüüde kui serveerimise osas. Meie eesmärk on lihtne – et prügikasti jõuaks võimalikult vähe toitu ja sündmused oleksid loodussõbralikud ning vastutustundlikult korraldatud.
Teadlik hommikusöök
Old Hapsal Hotelis on hommikusöök oluline osa meie külalislahkusest. Pakume seda buffet-stiilis, kuid väiksematel vaagnatel, et külaline saaks proovida mitmeid roogasid ja võtta juurde täpselt nii palju, kui soovib. Vaagnaid täidame kogu hommikusöögi jooksul, et kõik oleks värske kuni lõpuni. Perenaine Daire on hommikusöögil sageli ise kohal, jagamas infot roogade ja väiketootjate kohta, kellelt pärinevad meie munad, kalatooted, mahlad ja muud head. Nii tekib külalisel selge arusaam iga tooraine päritolust. Hommikusöök on osa teenusest „majutus koos hommikusöögiga Haapsalus“, mida külalised on korduvalt nimetanud üheks linna parimaks. Meie eesmärk on pakkuda värsket, mitmekülgset ja kvaliteetset hommikusööki, mis annab päevale mõnusa alguse.
Köögisaladused
Siia hakkame vaikselt koguma ja jagama OHH külaliste armastatud roogasid – neid, mis on sündinud meie ringreisidel, kokakoolides õpituist ja heade sõprade jagatud teadmistest. Nüüd on need kõik ühte kohta koondumas, et ka sina saaksid kaasa teha, katsetada ja tuua killukese Old Hapsal Hoteli maitseid oma kööki. Siit leiab nii lihtsaid argipäevaroogasid kui ka tehnilisemaid lemmikuid, mida serverime oma sündmustel ja õhtusöökidel. Iga retsept on päriselt meie köögis läbi proovitud ja külaliste poolt korduvalt kiidetud. Loodame, et need maitsed loovad ka sinu kodus samu sooje ja rõõmsaid hetki, mida kogeme siin Haapsalus iga päev. Bon appétit!