BBQ ja head maitsed

5. mai 2024

BBQ ja head maitsed Enn Tobreluts juhendamisel

BBQ ja head maitsed kohtuvad taas Haapsalus. Kord aastas tõmbame suve käima, see tähendab seda, et ajame grillid kuumaks, kutsume parimad grillmeistrid kohale ja õpime, kuidas seda tulist asja päriselt tehakse. Juba neljas kord, Old Hapsal Hotel õuel, grillikoolitus ja õhtusöök. Sel korral juhendajaks Enn ja Tarmo BBQ Entertainment’ist.

Seda ei juhtu just tihti, et Eesti parimad BBQ mehed võtavad kibekiirel ajal terve päeva ja sõidavad Haapsallu, et oma kogemusi, nippe ja trikke huvilistega jagada. BBQ-meestel on kevad-suvi aeg, mil igas pulmas ja juubelil catering teenust pakuvad . Iga kuu toimub kusagil mõni võistlus, kus erinevates kategooriates üksteisega rinda pistetakse. Aga siiski, leiavad nad hetke, et sõita meile külla ja jagada ideid, mõtteid, näpunäiteid sinuga, kes sa plaanid sellel suvel olla parem grillmeister, kui eelmisel.

30 huvilist kogunes imeilusal päeval OHH hoovi, menüü oli pikk ja aukartustäratav, kõik kel soov, said käe külge panna, küsimusi esitada või lihtsalt kõrvalt vaadata.

Sel korral valmistasime:

  • DIRTY STEAK (Otse süte sees grillitud Aberdeen Black Angus lihaveise laagerdatud marmor ribeye steak, medium)
  • LIHAVEISE PICANHA (Kamado Joe grill-ahjus JoeTisserie pöördvardas küpsetatud Brasiilia stiilis Aberdeen Black Angus, laagerdatud Picanha, medium)
  • TŠILLI POPPERID (Söegrillil küpsetatud punased tšillikaunad kitsejuustu ja toorsuitsupeekoniga)
  • GRILL-ARBUUS (Grillitud arbuus terve tükina nn “jõulusingina” või vardas või paksude lõikudena pruunistatuna)
  • IBERICO SIGA (Marmor Iberico Piri-Piri seakarree küpsetatuna Kamado Joe grill-ahjus
  • TALLE KARREE (Aeglaselt küpsetatud Kamado Joe keraamilises grill-ahjus, medium)
  • KANAKINTSUD (Grillitud kanakintsuliha maitsestatuna apelsini- ja Rose glasuuriga)
  • PARDIFILEE (Aeglaselt küpsetatud Kamado Joe keraamilises grill-ahjus, medium)
  • PLANGULÕHE (Enn Tobrelutsu apelsinimaitselise BBQ-rubiga maitsestatud ja pöögipuust grillplangulsüte kohal aeglaselt grillitud lõhefilee)
  • ASERI GRILL-SALAT (Otse süte sees grillitud erinevad köögiviljad)
  • TABULLA (Värskusest pakatav salat)
  • PORTOBELLO (Grillitud seened täidetuna kitsejuustu, küüslaugu, punase tšilli, sidruni, tüümiani ja must pipraga)
  • Grillitud ciabatta kõrvitsaseemnete, oliiviõli, musta pipra ja helvessoolaga
  • Mooniplahvatus (rikkalikult mooniseemnetega varustatud kringel, valmistatud grillil)


Fotod: Daire Kaup

Close
Close